Het laatste nieuws rondom de projecten
online version
Food from Food congres Helmond

Food From Food is al ruim twee jaar van start en er zijn inmiddels al 17 projecten opgestart rondom de inzet van plantaardige nevenstromen naar nieuwe voedingsmiddelen. Het project wordt waarschijnlijk verlengd tot eind 2020. Deze periode zullen we gebruiken om nog enkele projecten op te starten. 

Op 23 september organiseren we het Food from Food congres in Helmond. Hier worden de verschillende projecten die opgestart zijn gepresenteerd. In deze nieuwsbrief is de eerste aankondiging meegenomen en de gelegenheid om al in te schrijven. 

Mocht je nog interesse hebben, kijk dan op onze website of neem contact op met Toine Hultermans (+31615179809) of Marie Demarcke (+32476515865).


Valordraf @Sowepo
Sowepo gaat onderzoek doen naar de meest geschikte draf, reststroom uit de brouwerijen, en de meest geschikte natuurlijke zoetstof om een gezond draf-koekje te  maken. Sowepo is een sociale werkplaats met als missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk op maat aanbieden. 
Lees hier meer over Sowepo
Noten en zaden verwerking zonder verlies
Migino is een familiebedrijf in het Antwerpse en bereidt smaakvolle producten op basis van noten en zaden, rijk aan aroma's, op basis van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsgrondstoffen en een uniek productieproces. Bij de productie van plantaardige olie blijft er steeds een waardevolle perskoek over, rijk aan vezels en eiwitten. Het doel van dit project is deze perskoek te gebruiken als basis voor lekkere, gezonde eetbare structuren die perfect aansluiten bij de huidige voedingstrends. 


Nieuwsgierig naar de noten en zaden verwerking? 
Gefermenteerde groenten

Camp's legt groenten in, maalt mosterd en maakt pickles, al meer dan honderd jaar. Met het fermenteren van groenten die verloren dreigen te gaan helpen zij de landbouwers vooruit, verrijken zij de keuken, halen ze een vergeten bewaartechniek van onder het stof en brengen ze gezonde producten op de markt.
Lees meer over de groenten
Verwerken van reststromen uien
Fresh Onions is een familiebedrijf en verwerkt vier soorten uien: rode, roze en gele uien en sjalotten. In dit innovatieproject wordt nagegaan hoe de restromen van de uien het best kan verwerkt worden tot een vermarktbaar product, namelijk een uienpuree. 


Lees meer over het verwerken van uien reststroom
Valorisatie van retour banaan
Jaarlijks komt in Vlaanderen 900 ton aan bananen beschikbaar die niet bruikbaar zijn in de retail omdat ze niet voldoen aan de gewenste kleur. Ingrizo gaat een nieuwe toepassing onderzoeken voor deze bananen.
Hier lees je meer over Ingrizo
Brainport Development
Emmasingel 11 - 5611 AZ
Eindhoven - Netherlands

Privacy policy - Unsubscribe
Brainport eindhoven