Lees meer over de huidige projecten
online version
Nieuwsbrief november 2018

Bijna twee jaar na de start van het project Food from Food zijn er inmiddels een heel aantal projecten gestart. Elk project wordt zowel financieel ondersteund als met expertise, onderzoeks- en testfaciliteiten van de partners in het Food from Food consortium. Via deze nieuwsbrief houden wij jullie graag op de hoogte van deze projecten en de huidige stand van zaken. Er zijn nog een paar plekken vrij om deel te nemen! Dus als je nog mee wil doen, kijk dan op onze website of neem contact op met Toine Hultermans (+31615179809) of Marie Demarcke (+32476515865). 

Pruimetime
Jaarlijks ontstaat er een verlies van 10.000 kilogram pruimen alleen al bij 1 fruitboer. In het Food From Food project werkt de Fruitboer aan de ontwikkeling van een pruimenproduct in samenwerking met en voor zorginstellingen zoals ziekenhuizen en bejaardentehuizen.oreead mor
Lees hier meer over Pruimetime 
Verwaarding van citruspulp tot food ingrediënten
Jaarlijks wordt er 250 miljoen kilo aan citrusschillen in Nederland weggegooid. In dit Food from Food project onderzoekt PeelPioneers hoe citrusschillen kunnen worden omgezet in voedingsvezels voor de food industrie met toepassingen in onder andere bakkerijproducten, vlees(vervangers) en soepen en sauzen.

Klik hier voor meer info over PeelPioneers en de citrusschillen
Rabarberboost

Rabarbervezel blijft over na het persen. In samenwerking met verschillende partners van Food From Food onderzoekt Peeters - Bonten Rabarber welke mogelijke toepassingen de vezel heeft in voedingsproducten.
Benieuwd naar Rabarberboost?
Innovatieve samenwerking tussen witloofteler en krokettenproducent
Grondwitloof is een puur Belgisch product. Jammer genoeg gaat er heel wat verloren tijdens het kuisen van het witloof en gaat een aanzienlijk deel van de oogst naar de tweede keus markt. In het project Food from Food wordt door Gastronello en Cools nagegaan hoe de reststromen witloof het best verzameld en verwerkt kunnen worden tot ingrediënten voor kroketten.


Nieuwsgierig naar witloof en kroketten? 
Botanicbites
Botanic Bites valoriseert grote nevenstromen aan groenten en maakt er onderscheidend plantaardig voedsel van; sappiger, smakelijker, voedzamer, gezonder en duurzamer. Nu wordt er een snack ontwikkelt met een langere houdbaarheid buiten het koelschap.
Lees meer over Botanicbites
Van haverzemel tot pasta
De haverzemel is een nevenstroom van het haververwerkingsproces en ontstaat bij het verwerken van de haverkorrel tot bloem. Binnen Food From Food gaat Oatelli werken aan de verwerking van de haverzemel tot bloem om uiteindelijk pasta en andere innovatieve producten te maken. 


Meer informatie over haverzemel en pasta
Brainport Development
Emmasingel 11 - 5611 AZ
Eindhoven - Netherlands

Privacy policy - Unsubscribe
Brainport eindhoven