Doet jouw school mee?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
De PSV Brainport Scholenchallenge gaat weer van start
online version
De PSV Brainport Scholenchallenge
De scholenchallenge is een lespakket voor de bovenbouw (groep 6, groep 7 en groep 8) van alle scholen in de Brainportregio. De thema’s en opbouw verschilt per leerjaar, zoals hieronder verder wordt toegelicht.  
De lessen worden begeleid met filmpjes, leesteksten en opdrachten die toewerken naar het eindresultaat. Daarnaast kun je het lespakket uitbreiden met keuzelessen.
 
Het is vanaf oktober mogelijk om te starten. Hoe je het lespakket ondertussen inzet, bepaal je zelf. Zo kun je er bijvoorbeeld een aantal middagen voor inplannen, één volledige PSV week organiseren óf specifieke lessen benutten. Het eindresultaat wordt gepresenteerd tijdens het feestelijke eindevent in het Philipsstadion, wat plaatsvindt in mei.
 
Groep 6: Het Philips Stadion van 2030
In groep 6 werken de leerlingen aan verschillende challenges. Hierbij kan de klas worden ingedeeld in groepjes, die ieder aan een challenge naar keuze werken. Voor de uitwerking van de challenges mag bijvoorbeeld een prototype gemaakt worden. 

Thema's Voeding, Veiligheid, Mobiliteit, Gezondheid, Duurzaamheid

Leerdoelen Samenwerken, Innoveren, Ontwerpend leren

Eindresultaat Presentatie in een marktkraam in het Philipsstadion tijdens het eindevent


Lees meer

Groep 7: De gezonde Brainport inwoner van 2030
In groep 7 werken de leerlingen aan verschillende challenges. Hierbij kan de klas worden ingedeeld in groepjes, die ieder aan een challenge naar keuze werken. Voor de uitwerking van de challenges mag bijvoorbeeld een prototype gemaakt worden. 
 
Thema's Gezonde voeding, Gezondheidszorg, Beweging, Water, Mensen met een uitdaging, Schoonmaak en hygiëne

Leerdoelen Innoveren & Ontwerpend leren

Eindresultaat Presentatie in een marktkraam in het Philipsstadion tijdens het eindevent


Lees meer

Groep 8: Een nieuwe musthave voor de Fanstore
In groep 8 werk je met de hele groep naar een totaalpakket. De klas kan verdeeld worden in groepjes, waarbij iedere groep aan een ander onderdeel werkt. 
 
Thema's Internationalisering, Productontwikkeling, Marketing

Leerdoelen Innoveren, Ontwerpend leren, ICT vaardigheden, Mediawijsheid, Communicatie

Eindresultaat Persconferentie tijdens het eindevent in het Philipsstadion

Lees meer

Deelnemen? 
Meld je hieronder aan! Deelname aan de PSV Brainport Scholenchallenge is gratis. Bij afmelding na verzending van het starpakket brengen we het startpakket ter waarde van 45 euro in rekening.
Aanmelden
Wil je meer weten over de PSV Brainport scholenchallenge? Bekijk dan hier de website. Voor een sfeerimpressie, kun je hieronder het filmpje bekijken van hier het eindevent van 2023.
Follow us
Twitter   Facebook   Linkedin   Instagram   Instagram
Brainport Development
Achtseweg Zuid 159H
5651 GW Eindhoven
The Netherlands

Privacy policy - Unsubscribe
Brainport eindhoven