Ontwikkelingen in het onderwijs in Brainport Eindhoven
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het laatste nieuws over onderwijs in Brainport
online version
Onderwijs in Brainport
Beste lezer,

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het schooljaar! We blikken terug op de ‘grande finale’ van de PSV Brainport Scholenchallenge, een geweldige dag in het Philips Stadion. 

Op 30 mei was de netwerkbijeenkomst van scholen met relatief veel internationale leerlingen, de ‘Paarse Scholen’. Harold Donkers nam de aanwezigen mee in een inspirerend verhaal over de weg die OKC De Lindt aflegt naar het verkrijgen van het vvto-keurmerk.  

Zaterdag 8 juni was het tijd voor de High Tech Ontdekkingsroute. Ook de Weekendschool bracht, met ruim 300 leerlingen en hun ouders/verzorgers, een bezoek aan deze dag. Hoe zij het hebben gehad lees je hier
.

Het is ook de laatste nieuwsbrief waarbij onze collega Emma deel uitmaakt van de redactie. Zij start na de zomervakantie met een nieuwe uitdaging bij het Commanderij College, locatie Macropedius. Wie haar opvolger wordt bij Brainport Development laten we je snel weten. Voor nu nemen we afscheid van Emma, maar gelukkig blijft zij werkzaam in de Brainportregio en zullen we elkaar vast nog gaan ontmoeten. Namens de overige redactieleden en collega's wensen we je veel succes, lieve Emma, in Gemert! 

Geniet van een hele fijne zomer.

   
Veel leesplezier! 

Marjolein Marneffe, Leane van Veghel en Emma Claessen 
Brainport Development
 
Pak de VIBE: Honderden jongeren uit de regio helpen anderen met hun talent  
Wie ben ik? Welke talenten heb ik? En hoe kan ik die talenten inzetten? Voor mezelf… Voor een ander… Of: voor de toekomst? Het landelijke project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) helpt bij het beantwoorden van deze vragen. MDT is een vorm van vrijwilligerswerk waarbij jongeren tussen 12 en 18 jaar hun talenten ontdekken en inzetten voor een goed doel. Eén van de MDT-projecten is Pak de VIBE. Op donderdag 6 juni werd de samenwerking tussen de partners en ‘meedoeners’ van Pak de VIBE bekrachtigd in Dynamo in Eindhoven. 
 
Meer weten over Pak de Vibe? 
Lees hier het artikel
 
OKC De Lindt in Stiphout op weg naar het vvto-keurmerk
De komende jaren verwachten we veel kinderen met een anderstalige achtergrond in de Brainportregio. OKC De Lindt ziet deze golf komen en bereidt zich hier met het hele team op voor.
Lees meer
 
Schrijf je in voor het Insidr webinar
Het nieuwe platform Insidr (www.insidr.nl) biedt nieuwkomers in de regio gratis, meertalige informatie over het Nederlandse onderwijssysteem, met focus op de Brainportregio.
Om je wegwijs te maken op het platform en vragen te beantwoorden is er op woensdag 25 september van 16.00 uur tot 16.30 uur een webinar voor onderwijsprofessionals in de Brainportregio. Dit webinar wordt gegeven door Dennis Witsiers (projectleider Insidr). 

Meld je hier aan 
Philips Stadion kolkt tijdens finale PSV Brainport Scholenchallenge
Een ‘gekkenhuis’ rondom het Philips Stadion op dinsdagochtend 28 mei. Duizenden basisschoolkinderen, tientallen leerkrachten en enkele honderden ouders verzamelden zich rond de klok van 9.00 uur in de voetbaltempel van PSV. Niet om naar een wedstrijd van de landskampioen te kijken, maar om deel te nemen aan de grande finale van de PSV Brainport Scholenchallenge.

Lees meer

In the spotlight: Saskia Heunks

''Wat mijn werk zo bijzonder maakt, is dat het diep betekenisvol werk is. In de kern draait alles in het onderwijs, en binnen mijn werk, om ontwikkeling en groei, van leerlingen, van studenten, van startende en ervaren leraren, van scholen als lerende organisaties en uiteindelijk van het onderwijsecosysteem dat we samen vormen in de regio, landelijk en zelfs internationaal. Een radartje te kunnen zijn in dit alles en op die manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld, drijft mij om daar elke dag weer hard voor te werken.''

Lees meer
Terugblik High Tech Ontdekkingsroute 

Zelf een robot besturen, de nieuwste DAF-trucks bewonderen, je eigen 3D-geprinte pannenkoek maken of uitleg krijgen over de nieuwste oplaadtechnieken voor je smartphone of smartwatch. Dit en nog veel meer stond op het programma tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 8 juni. Tech-liefhebbers van alle leeftijden namen een kijkje bij acht hotspots in de Brainportregio.

Met ruim 15.000 bezoekers was de High Tech Ontdekkingsroute ook dit jaar weer een groot succes!

Lees meer
 
Inspiratietour Hoppenbrouwers
Ontdek kansen en mogelijkheden om samen te werken met bedrijven uit de regio: neem een kijkje achter de schermen bij een enthousiaste technische dienstverlener. Op 16 oktober opent Hoppenbrouwers in Deurne van 14.00 tot 16.30 uur haar deuren voor onderwijsprofessionals. 
Meer informatie en aanmelden
Event info
Datum
16 oktober 2024
Tijd
14:00 - 16:30
Locatie
Hoppenbrouwers in Deurne
 
Congres 'Grenzeloos Goed Onderwijs'
In een steeds internationaler wordende Brainportregio, neemt ook in het onderwijs het aantal kinderen met een internationale achtergrond toe. Het is belangrijk dat ieder kind goed ‘landt’ in de klas, mee kan doen en passend onderwijs krijgt, deze urgentie wordt breed gevoeld én erkend. 

Krijg inzicht in regionale ontwikkelingen en volg inhoudelijke verdiepingssessies voor kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en kennisinstellingen. Waar liggen kansen en wat zijn de uitdagingen?
Meer informatie
Event info
Datum
20 november 2024
Tijd
12:30 - 17:30
Locatie
Van der Valk Eindhoven - Best

Eindhovenseweg Zuid 144
 

Wat staat er nog meer op de agenda?

21 september Networking Night Heritage Language Network

5 en 6 oktober  Weekend van de Wetenschap 

18 oktober Live Tech Battle Stichting Hightech Helmond-de Peel
Wist je dat
14 en 15 september de Eindhovense Makerdays op agenda staan? Kijk voor info op de website. 
De vijfde uitgave van de Pionier, hét magazine voor onderwijsprofessionals in de Brainportregio, in de maak is.
Van 19 t/m 27 oktober Eindhoven weer bruist tijdens Dutch Design Week.
Brainport een overzicht heeft gemaakt van alle events voor het Onderwijs - schooljaar '24-'25? Download het overzicht hier

Heb jij best practices, tips voor evenementen of een inspirerend verhaal?
Wij horen het graag:
onderwijs@brainportdevelopment.nl.

Aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je betrokken bent bij het onderwijs in Brainport Eindhoven. Ken je iemand die ook interesse heeft in deze nieuwsbrief stuur deze dan gerust door, aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze link

Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kun je je afmelden via de unsubscribe button hieronder.

Follow us
Twitter   Facebook   Linkedin
Brainport Development
Achtseweg Zuid 159H
5651 GW Eindhoven
The Netherlands

Privacy policy - Unsubscribe
Brainport eindhoven